Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

«Να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα»


Είπε ο Παπανδρέου από την Κρήτη

Την ανάγκη στήριξης στις παραγωγικές δυνάμεις και στα ελληνικά προϊόντα τόνισε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία από την Κρήτη όπου βρίσκεται, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να μην έχουμε «ποτέ πια επιτηρήσεις, ποτέ πια κηδεμονίες, ποτέ πια κρίσεις».

Μιλώντας στην πλατεία του χωριού Κριτσά αναφέρθηκε στην αγάπη που νιώθει για την Κρήτη, τονίζοντας ότι «είναι κάτι για μένα, που μου δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ένα αγώνα, να γυρίσουν τα πράγματα, να σηκωθεί ο ήλιος όπως λέμε, να υπάρχει στην Ελλάδα πάλι το χαμόγελο, να δώσουμε προοπτική, να μπορούμε να σταθούμε με τις δικές μας και όχι με δάνειες δυνάμεις».

Η Ελλάδα, είπε, έχει πολλές δυνατότητες και το αποδεικνύετε εσείς. Η Ελλάδα μπορεί να είναι η Ελλάδα της αξίας, η Ελλάδα που τα προϊόντα μας αναδεικνύονται πρώτα στον κόσμο, που είναι ανταγωνιστικά, που δίνουν εισόδημα στον αγρότη και τον εργαζόμενο.

Αφού απένειμε τα εύσημα στο συνεταιρισμό της Κριτσάς είπε ότι «μπορούμε να αναδείξουμε ότι πραγματικά με το δικό μας κόπο, με τη δική μας παραγωγική δουλειά, με τη δική μας φαντασία, καινοτομία, δημιουργικότητα και με τη δική μας παραγωγή, μπορούμε να πάμε μπροστά».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να τιμήσουμε και τα δικά μας προϊόντα, όχι επειδή είναι ελληνικά, αλλά επειδή είναι καλά και επειδή είναι η παράδοσή μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κρητική δίαιτα, τονίζοντας ότι αυτή δεν είναι μόνο η κρητική παράδοση, που θέλουμε να κρατήσουμε, αλλά είναι η παράδοση που αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο και που εμείς πρώτοι εγκαταλείπουμε.