Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Στο ΤΟP 10 της Ευρώπης ο Νίνης

Το 2007 ο Σωτήρης Nίνης είχε καταπλήξει την Ευρώπη με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών και αγγλική ιστοσελίδα τοποθετεί τον παίκτη του Παναθηναϊκού, ανάμεσα στους δέκα καλύτερους όλων των εποχών, που έχουν εμφανιστεί σε αυτή τη διοργάνωση, μαζί με παίκτες όπως ο Φερνάντο Τόρες της Λίβερπουλ.


Στις αρχές του 2007 ο τότε προπονητής των "πρασίνων", Βίκτορ Μουνιόθ, δεν μπορεί να παραβλέψει το ταλέντο, ενός δεκαεξάχρονου παιδιού που βρίσκεται στην ακαδημία της ομάδας και του δίνει την δυνατότητα να αγωνιστεί με τους "μεγάλους".


Ο "μικρός" αρπάζει την ευκαιρία και άμεσα όλη η Ελλάδα μαθαίνει το όνομά του. Ο Σωτήρης Νίνης γίνεται ο νεότερος παίκτης που σκοράρει με το Τριφύλλι στο στήθος και μέχρι το τέλος της σεζόν έχει γίνει διάσημος.




Τρία χρόνια μετά, ο ίδιος είναι πρωταθλητής και Κυπελλούχος με τον Παναθηναϊκό, αλλά σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Goal.com" και ένας από τους 10 κορυφαίους παίκτες που έχει... δει αυτό το τουρνουά.

Με αφορμή τον Κυριακάτικο τελικό της διοργάνωσης του 2010 η αγγλική ιστοσελίδα παρουσιάζει όσους ξεχώρισαν σε αυτή τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τεράστια ονόματα όπως ο Τόρες, ο Ακουιλάνι αλλά και ο Σωτήρης Νίνης.

Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Χουανφράν (2004), Αμπνουλαγιέ Μπαλντέ (2005), Αλμπέρτο Μπουένο (2006), Λαρς Μπέντερ (2008), Σβεν Μπέντερ (2008) και Κιρίλο Πετρόφ (2009).